Ski, alpint

(Seneste opdatering d. 01.01.2012)

Ud over følgende specielle regler, er de generelle regler for spil gældende. De specielle regler har forrang over de generelle regler.

1.) Løbsregler: Denne regel gælder for World Cup-løb. For turneringer (f.eks. VM, EM, nationale mesterskaber, olympiader osv.) gælder regel nr. 2. Alle spil afgøres ifølge den officielle klassifikation ved podiumplaceringen. Hvis et løb bliver afbrudt eller flyttet, men afholdes inden for 80 timer efter den oprindelige starttid, er alle spil på dette løb fortsat gyldige. Hvis løbet ikke finder sted inden for 80 timer efter den oprindelige starttid, er alle spil ugyldige.

2.) Turnerings-regler: Alle spil afgøres ifølge den officielle klassifikation ved podiumplaceringen (blomsteroverrækkelsen). Hvis et løb i en turnering (f.eks. VM, EM, nationale mesterskaber, olympiader osv.) forskydes inden for den officielle tidsramme, er alle afviklede spil fortsat gyldige. Hvis et løb ikke starter inden for den officielle tidsramme, er alle spil ugyldige.

3.)Head-to-Head (H2H): Vinderen er løbets højestplacerede skiløber. Hvis en af skiløberne ikke deltager, er alle spil ugyldige. Hvis en skiløber diskvalificeres eller af en anden årsag ikke gennemfører løbet, anses den anden skiløber som vinder. En skiløber kan kun kåres som vinder, hvis han eller hun er anført på den officielle resultatliste, (i slalom og storslalom skal begge omgange være fuldført som specifiseret i konkurrencereglerne).

4.) Antepost/Vinder ("andre på forespørgsel"): Hvis en spillemulighed diskvalificeres, afgøres alle spil på denne mulighed som "tabte"”. Hvis et løb vindes af en atlet/nation, hvorpå der ikke er blevet tilbudt odds, vinder muligheden "udøver som ikke står på listen", medmindre denne mulighed ikke er givet - i det tilfælde afgøres alle spil som “tabte”.

Hvis der er mulighed for at spille på “andre på forespørgsel”, kan der på kundens opfordring tilbydes odds på skiløbere, der ikke står på den oprindelige liste over deltagere.

5.) Slutter i top 3 (andre på forespørgsel): Denne regel gælder for en lang række “top”-rangeringer (f.eks. Top 5 ). Hvis en spillemulighed diskvalificeres, afgøres alle spil på denne mulighed som "tabte". Hvis en eller flere af de respektive “top”-rangeringer opnås af en atlet/nation, hvorpå der ikke er blevet tilbudt odds, vil kun spil på atleter/nationer, der opnår “top”-rangering, og som der er blevet tilbudt odds på, blive afgjort som "vundet". Hvis der er mulighed for at spille på “andre på forespørgsel”, kan der på opfordring tilbydes odds på skiløbere, der ikke står på listen over de oprindelige deltagere.

6.) Hvis to lignende konkurrencer (f.eks. 2 styrtløb) afholdes på samme tid og sted, vil alle de spil, der er foretaget før starten af den første konkurrence, gælde for den første konkurrence, medmindre andet er angivet. Hvis for eksempel et løb, der oprindeligt er planlagt som styrtløb bliver modificeret til at være en kortere version på den samme bakke, forbliver spillene gyldige.