Amerikansk fodbold

(Seneste opdatering d. 27.11.2013)

Ud over følgende specielle regler, er de generelle regler for spil gældende. De specielle regler har forrang over de generelle regler.

1.) Overtid: Hvis intet andet er angivet, afgøres spillene på basis af kampresultaterne inklusiv overtid.

2.) Spilletid: Hvis kampen afbrydes eller stoppes, før den regulære spilletid er slut, anses resultatet som værende officielt efter 55 minutters spilletid. Medmindre andet er angivet, gælder dette for alle slags spil.
Undtagelse: I “live-spil” skal kampen være afsluttet, før indsatsen gælder. Hvis kampen afbrydes, er alle spil ugyldige, undtagen de spil, der allerede blev afgjort før afbrydelsen.

3.) Højeste quarter-score: Alle kampens fire quarters skal være færdigspillede. Overtid medregnes ikke. Hvis kampen afbrydes, er alle spil ugyldige, medmindre der allerede blev scoret flest point i den fjerde quarter inden afbrydelsen.

4.) Spilletidsbegyndelse: Alle kampe skal spilles til den fastsatte kalenderdag og på det fastsatte sted. I modsat fald er alle spil på denne kamp ugyldige.

5.) Halvtid / Heltid: Overtid medregnes ikke.

6.) Flest hold-point (gruppespil): Hvis et hold har deltaget i en kamp, der blev afbrudt, er alle de point gyldige, som holdet har scoret før afbrydelsen, og alle spil er gyldige. Hvis et af de involverede holds kampe ikke starter på den fastsatte kalenderdag og på det det fastsatte sted, er alle spil ugyldige.

7.) Første angreb (drive) resulterer i: Angrebet (drive) anses for startet med begyndelsen af den første down. Angrebet anses for endt når det angribende hold enten scorer eller taber bolden uden at genvinde den i det samme play. Denne regel gælder også for efterfølgende angreb (drives).
Der er 2 spillemuligheder:
- “Score”: Der vindes, hvis det angribende hold scorer.
- “Et andet udfald”

8.) Flest points i hvilken halvleg: Overtid medregnes ikke i resultatet, medmindre andet er angivet. Hvis et spil afbrydes eller stoppes før der er spillet 60 minutter, er alle spil ugyldige, medmindre der i anden halvleg allerede er blevet scoret flest point - i dette tilfælde er alle spil gyldige.

9.) Divisionsvinder: Hvis sæsonen afkortes, afgøres spillene ifølge den af den gældende autoritet udpegede divisionsmester.

10.) Hvis et sejrsspil, total- eller handicapspil ender uafgjort, og ingen odds er tilbudt på denne mulighed, er alle spil ugyldige.

11.) Hvor mange sejre tager hold X i den ordinære sæson?: Alle kampe i den ordinære sæson skal fuldføres for at spillene er gyldige. Hvis sæsonen af en eller anden grund skulle forkortes, er alle spil ugyldige, hvis ikke den højest mulige spillemulighed allerede er opnået.

12.) Canadian Football league – Arena Football League: Hvis sæsonen af en eller anden grund skulle forkortes, stryges alle langtidsspil, hvis de endnu ikke er afgjort (dvs. hvis den højest mulige spillemulighed allerede er opnået).

13.) “Grand Salami”/NFL: Dette spil gælder totalt antal scorede point, som opnås i alle kampene på en given dag. Kun kampe spillet på den angivne dag (i henhold til NFLs kalender) gælder. Hvis en eller flere kampe bliver udsat eller tilføjet kalenderen efter de initielle odds er offentliggjort, er alle spil ugyldige. Skulle en kamp blive stoppet før den er fuldført, stryges alle spil.


14.) Specialspil spiller: Den respektive udøver skal deltage for at spillet er gældende.15.) Hvem laver første touchdown i kampen (ordinær tid): Alle spil gælder, uanset om den respektive spiller deltager eller ej. Spillet handler om den første spiller, som ender med bolden i end zone. Quarterbacken, som kaster assisten, er ikke interessant.