Langrend

(Seneste opdatering d. 01.01.2012)

Ud over følgende specielle regler, er de generelle regler for spil gældende. De specielle regler har forrang over de generelle regler.

1.) Løbsregler: Denne regel gælder for World Cup-løb. For turneringer (f.eks. VM, EM eller nationale mesterskaber, olympiader osv.) gælder regel nr. 2. Alle spil afgøres ifølge den officielle klassifikation ved podiumplaceringen. Hvis et løb afbrydes eller udskydes, men afholdes inden for 80 timer efter det oprindelige starttidspunkt, er alle spillene gyldige. Hvis begivenheden ikke finder sted inden for 80 timer efter det oprindelige, officielle starttidspunkt, er alle spillene ugyldige.

2.) Turneringsregler: Alle spil afgøres ifølge den officielle klassifikation ved podiumplaceringen (blomsteroverrækkelsen). Hvis der spilles på en turneringskamp (f.eks. VM, EM, nationale mesterskaber, olympiader osv.), der flyttes inden for den officielle tidsramme, forbliver alle afgivne spil gyldige. Hvis en kamp ikke begynder inden for den tildelte tidsramme, er alle spil ugyldige. Hvis en sportsturnering ikke begynder inden for den officielle tidsramme, er alle spil ugyldige.

3.) Antepost/vinder (andre på forespørgsel): Hvis et valg diskvalificeres, afgøres alle spil på denne mulighed som "tabte"”. Hvis et løb vindes af en atlet/nation, hvorpå der ikke er blevet tilbudt odds, vinder muligheden "udøver som ikke står på listen", medmindre denne mulighed ikke er tilbudt - i det tilfælde afgøres alle spillene som “tabte”.

Hvis der er mulighed for at spille på “andre på forespørgsel”, kan der på kundens forespørgsel tilbydes odds på deltagere, der ikke står på listen over de oprindelige udøvere.

4.) Slutter i top 3 (andre på forespørgsel): Denne regel gælder for et antal af “top”-rangeringer (f.eks Top 5, Top 10). Hvis et muligt spil diskvalificeres, afgøres alle spillene på denne mulighed som "tabte". Hvis en eller flere af de respektive “top”-rangeringer opnås af en atlet/nation, som der ikke er blevet tilbudt odds på, vil kun spil på atleter/nationer, der opnår “top”-rangering, og som der er blevet tilbudt odds på, blive afgjort som "vundet".

Hvis der er givet mulighed for at spille på “andre på forespørgsel”, kan der på kundens forespørgsel tilbydes odds på deltagere, der ikke står på listen over de oprindelige udøvere.

5.) Head-to-Head (H2H): Vinderen er den atlet/nation som placeres højest i løbet. Hvis en atlet/nation diskvalificeres eller uanset grund ikke gennemfører kampen, udpeges den anden atlet/nation som vinder. Hvis begge atleter/nationer diskvalificeres eller uanset grund ikke gennemfører kampen, er alle spillene ugyldige.

5.a) Langrend sprint: Vinderen er den atlet/nation, som placeres højest efter turneringens afslutning. Hvis en af de to atleter ikke kvalificerer sig til hovedkampen, udpeges den anden atlet som vinder. Hvis begge atleter/nationer ikke kvalificerer sig til hovedkampen, afgøres spillene ud fra kvalifikationsrunderne. Hvis begge atleter kvalificerer sig til hovedkampen, men én af dem uanset grund ikke gennemfører den, udpeges den anden atlet som vinder. Hvis begge atleter diskvalificeres eller uanset grund ikke gennemfører løbet, er alle spillene ugyldige.

6.) Triple Head-to-Head: Vinderen er den atlet/nation, som placeres højest i løbet. Hvis en atlet/nation diskvalificeres eller uanset grund ikke gennemfører løbet, afgøres denne spillemulighed som tabt, og spillet afgøres mellem de tilbageværende 2 atleter/nationer. Hvis 2 atleter/nationer diskvalificeres eller uanset grund ikke gennemfører løbet, udpeges den tilbageværende atlet/nation som vinder. Hvis alle 3 atleter/nationer diskvalificeres eller uanset grund ikke gennemfører løbet, er alle spillene ugyldige.

7.) Hvilket hold fører ved første, andet, tredje skift: Alle spil afgøres ifølge den officielle klassifikation ved det respektive skift, som er posteret af den respektive myndighed (FIS/IOC).

8.) Hvilken deltager fører ved X mellemtiden: X står for den kilometer, hvor den respektive kontrol befinder sig. Alle spil afgøres ifølge den officielle klassifikation ved mellemtidstagningen, udført af den respektive myndighed (FIS/IOC).

9.) Vinderens nationalitet: Dette spil handler om, hvilket land udøveren løber for, uanset hvilket land han/hun er født i.

10.) Bedste atlet fra “hver nation”: Spillene afgøres efter det respektive lands højest placerede atlet. Dette spil handler om, hvilket land udøveren løber for, uanset hvilket land han/hun er født i.