Formel 1

(Seneste opdatering: 4.9.2018)

Ud over følgende specielle regler, er de generelle regler for spil gældende. De specielle regler har forrang over de generelle regler.

1.) Den af FIA officielt udnævnte kvalifikationsrundetid er grundlaget for afgørelsen af vinderne i alle kvalifikationsspil

2.) Hold Head-to-Head (H2H) spil Spillene afgøres til fordel for det hold, der har den bedst klassificerede bil ifølge FIAs officielle resultatliste. Hvis ingen af holdene har klassificerede biler, vinder holdet med den bil, som fuldførte flest runder. Hvis ingen af holdene har klassificerede biler, og den bedste bil hos begge hold har fuldført samme antal runder, annulleres alle spil. Hvis mindst et af holdene starter med mindre end to førere, annulleres alle spil Chauffører som bliver diskvalificeret under eller efter løbet vil bliv betragtet som ’ikke klassificeret’ med 0 omgange. 

Fri træning og kvalifikation: Hvis mindst en fører ikke starter sin session eller ikke afslutter sin individuelle session med en officiel rundetid, vil alle spil blive ugyldige.

Land head-to-head spil Reglen gælder på tilsvarende måde

3.) Fører Head-to-Head (H2H) spil

  • Fri træning og kvalifikation Hvis mindst en fører ikke starter sin session eller ikke afslutter sin individuelle session med en officiel rundetid, vil alle spil blive ugyldige.
  • Løb: Hvis mindst én af de to førere ikke kommer til start, er alle spillene ugyldige. Hvis én eller begge førere ikke klassifi-ceres, bliver føreren som har fuldført flest runder dømt som vinder. Hvis begge førere ikke klassificeres og har kørt det samme antal omgange, er alle spillene ugyldige. Chauffører som bliver diskvalificeret under eller efter løbet vil bliv betragtet som ’ikke klassificeret’ med 0 omgange.

Klassificeres fører X i den endelige løbsrangliste? Spillene afgøres i henhold til de officille FIA resultater. Hvis en fører ikke starter løbet, annulleres alle spil på denne person. Førere, som ikke starter i løbet, bliver mærket med "DNS" i den officielle resultatliste. Diskvalicerede førere regnes som "ikke kvalifceret"

Hvor mange biler bliver klassificeret i resultatet? Diskvalicerede førere regnes som "ikke kvalifceret'.

5.) "Sammenstødsspil" Et sammenstød mellem to formel-1 biler opstår kun, hvis mindst én af de to førere ikke er i stand til at afslutte løbet som følge af kollisionen. "Ikke at afslutte" betyder at vedkommende udgår inden for den første runde målt fra sammenstødsstedet mellem de to konkurrenter. Hvis begge førere er i stand til at fortsætte i mere end én omgang målt fra sammenstødspunktet, betragtes det ikke som et sammenstød.

6.) Hvor mange biler fuldfører ikke 1. runde? Kun de førere som starter løbet (også fra pit lane) gælder. Førere, som ikke starter i løbet, mærkes med "DNS" i den officielle resultatliste. Chauffører som bliver diskvalificeret under eller efter løbet tæller ikke for dette spil.

7.) Sikkerhedsbil: Hvis et GP startes med en "safety car" fase (f.eks. pga. dårligt føre) i stedet for med grønt lys, anses denne fase ikke som en "safety car" fase i forhold til spillet. Det samme gælder for sikkerhedsbilfaser under en genstart direkte efter perioder med rødt flag. En virtuel sikkerhedsbil tæller som en normal sikkerhedsbil i vores spil.

8.) Hvilken fører udgår først i løbet? For at spillet kan afgøres, skal føreren faktisk starte løbet (også fra pit lane). Hvis en fører ikke starter løbet, bliver alle spillene på denne person annulleret. Førere, som ikke starter i løbet, mærkes med "DNS" i den officielle resultatliste. Chauffører som bliver diskvalificeret under eller efter løbet tæller ikke for dette spil.

9.) Hvilken kontruktør er den første til at udgå fra løbet? Hvis et hold ikke starter løbet med mindst én chauffør, bliver alle spil på dette hold annulleret. Førere, som ikke starter i løbet, mærkes med "DNS" i den officielle resultatliste. Chauffører som bliver diskvalificeret tæller ikke for dette spil.

10.) Scorer fører X point i løbet? Hvis en chauffør ikke starter i løbet, bliver alle spil på denne person annulleret. Førere, som ikke starter i løbet, mærkes med "DNS" i den officielle resultatliste. For Chauffører som bliver diskvalificeret under eller efter løbet er resultatet "ingen point".

11.) Får begge førere for hold X point i løbet? For at spillet afgøres, skal førerne faktisk starte løbet. Førere, som ikke starter i løbet, mærkes med "DNS" i den officielle resultatliste. For Chauffører som bliver diskvalificeret under eller efter løbet er resultatet "ingen point".

12.) Hvor mange biler fra hold X opnår en placering i slutklassificeringen? For at spillet afgøres, skal førerne faktisk starte løbet. Biler, som ikke starter løbet, mærkes med "DNS" i den officielle resultatliste eller gælder som ikke kvalificeret til løbet. Diskvalicerede førere regnes som "ikke kvalifceret"

13.) Hurtigste pitstop i løbet: I vores spil, regnes perioden fra bilen kører ind og til den forlader pit stop banen, et pitstop.  Hvis der køres ind på pit stop banen i forbindelse med en straf, tæller det ikke som et pitstop. Normal kørsel gennem pitlane, f.eks. bag en sikkerhedsvogn eller for at frigive en tidsbøde tæller ikke for dette væddemål, alle 4 dæk skal ændres.